Week Van Het Ontwerp

Design is natuurlijk een van de belangrijkste pijlers voor veel ontwerpers

Maar er zijn bepaalde elementen en principes die we moeten zoeken in een ontwerp om te bepalen of het ontwerp en de lay-out van het materiaal in staat zal zijn om de boodschap effectief over te brengen aan de lezers en uw potentiële markt. Het belangrijkste doel van elk ontwerpmateriaal met betrekking tot reclame of promotie is om iets te verkopen, iets te promoten of een bedrijf van een merk te voorzien.

Houd het ontwerp en de lay-out eenvoudig en schoon

Hoe rommeler de lay-out en het ontwerp voor uw marketingmateriaal is, hoe moeilijker het voor uw klanten zou zijn om de belangrijke spullen te vinden. Dus, overbelast het ontwerp van uw marketingmateriaal niet. Eerst en vooral moet het schoon en zeer eenvoudig worden gehouden. Ja, we willen allemaal zoveel mogelijk informatie in het ontwerp passen, maar houd het doel van het ontwerp van het marketingmateriaal in gedachten. Je wilt een roman ontwerpen of iets ontwerpen dat verkoopt.

Ontwerpkleuren, hoe zit het met design

Als u een set van bedrijfskleuren heeft (zoals de kleuren die u gebruikt op uw logo, briefpapier, enveloppen…etc), houd dan dezelfde kleuren in uw ontwerp. U moet een zeer simplistisch, uniek, zakelijk, professioneel, consistent beeld presenteren, geen lukraak beeld. Hoe kan iemand op u vertrouwen als u zo’n beeld heeft, toch? Het is het beste dat u niet te veel kleuren gebruikt voor uw ontwerp.

En een ander belangrijk punt bij het ontwerpen van marketingmateriaal is dit; vermijd het gebruik van alle kleuren van de regenboog in één ontwerp!

  • U probeert uw klanten niet in verwarring te brengen, u probeert het hen gemakkelijk te maken om informatie te vinden, hen aan te trekken en hen aan te sporen om iets van u te kopen! Ik zou zeggen dat het gebruik van 2 of 3 hoofdkleuren van uw bedrijfskleur voor het ontwerp goed genoeg is.

Lettertypen voor design

Er zijn tonnen gratis lettertypes (die overigens ongelooflijk aantrekkelijk zijn) die u van het internet kunt vinden voor het ontwerp van uw marketingmateriaal – maar het trieste nieuws is dat het niet altijd mogelijk is om ze allemaal te gebruiken.

  • Houd je aan één enkel lettertype voor de inhoud van je ontwerp, en als je dat wilt, kun je een ander (een gedurfder en luider lettertype) gebruiken voor de koppen en titels in je ontwerp.

Afbeeldingen in uw ontwerp zijn belangrijk voor design

In tegenstelling tot webpublicaties is het gebruik van afbeeldingen in het ontwerp van uw brochures, flyers, menu’s, bedrijfsprofielen altijd een goed idee. Het verleiden van uw klanten met nuttige foto’s of diagrammen die uw punt illustreren of het opnemen van foto’s van uw producten in het ontwerp van uw marketingmateriaal wordt aangemoedigd.

  • Wees voorzichtig en vermijd het gebruik van stockfoto’s van het web voor uw marketingmateriaal. Een daarvan is de resolutie van dergelijke beelden (die u van het internet kunt halen) nooit goed genoeg voor drukwerk.
  • Ten tweede krijgt u problemen met de mensen die daadwerkelijk de rechten op die beelden bezitten. Dus, indien mogelijk, als je foto’s of illustratieve beelden wilt gebruiken in je ontwerp, kun je de foto’s voor het ontwerp het best zelf pakken (met je digitale camera) of je kunt het gewoon kopen.